Monday, March 1, 2010

Maulidur RasulYa allah, sempena mengambil keberkatan Maulidirrasul ini, ku pohon keampunan MU yang tak bertepi, untuk setiap salah dan silap ku sebagai hamba yang hina. Ku pohon marghfirah MU untuk setiap dosa ku yang masih belum sempat aku tangisi di sepertiga malam MU. Ku pohon kemaafan MU untuk setiap khilafku yang aku tidak sedar apatah lagi yang aku sendiri tidak terfikir untuk bertaubat.

Ya Allah, jauhi aku dari kematian yang mengaibkan, Elakkan aku dari penyeksaan di alam kubur dan hindari aku dari azab neraka mu Ya Allah. Sungguh Ya ALLAH, tubuh ini tidak mampu menahan terik matahari MU, apalagi untuk merasa bahang api neraka MU Ya ALLAH. Kaki ini mudah goyah untuk melangkah di jalan MU, apatah lagi untuk meniti titian Sirotol Mustaqim Mu Ya ALLAH. Ya ALLAH, bantulah aku Ya ALLAH…

Dengan sifat Maha Pemaaf MU, aku mohon agar dihapuskan segala dosa2 ku yang lalu Ya ALLAH. Dengan sifat Maha Pengasih MU, aku seru kasih sayang MU agar aku juga tergolong di kalangan hamba MU yang KAU cintai.

Ya ALLAh, aku menyintai kekasih MU Ya ALLAH. Biarpun aku tidak pernah mendengar ajarannya melalui bibirnya sendiri, biarpun aku tidak pernah melihat jasadnya melalui mata ku sendiri, biarpun aku tidak pernah menatap wajah suci miliknya, namun di hati ini, sudah tertanam cinta yang mendalam buatnya. Aku malu sebenarnya dengan cinta ku ini Ya ALLAH. Aku menyintainya, namun aku masih lagi melanggar ajaran kekasih ku, aku merinduinya, tetapi aku sering melupakan sunnahnya…aku mengasihinya,namun aku masih tidak melakukan apa2 perubahan Ya ALLAH. Benarlah aku kekasih yang tidak setia. Atau barangkali aku tidak layak menyintainya…ampuni aku Ya ALLAH, maafkan aku Rasulullah.

Ya ALLAH, lindungilah kesilapan dan dosa2 ku dari pengetahuan kekasih MU itu Ya ALLAH, aku tidak mahu beliau kecewa memiliki umat seperti ku..jauhi aku dari godaan syaitan MU dan hindari aku dari gelojak nafsu yang membinasakan. Izinkanlah kekasih MU meletakkan serban agungnya di atas mizan ku, agar berat neraca timbangan amalan kebaikan ku, izinkan aku meneguk air dari telaga kauthar MU melalui jemari kudus kekasih MU sekenyang2nya, Izinkan aku melihat dan menatap wajahnya ,benarkan aku berada di taman syurga bersamanya Ya ALLAH.

Ya ALLAH, ampuni aku Ya ALLAH, sungguhpun aku tidak layak memiliki itu semua dek kerana amalan ku yang tidak membanggakan ini,walaupun aku bukanlah hamba MU yang taat, aku tetap berharap agar memiliki kelebihan itu…aku juga ingin menatap wajah MU ILAHI, agar kenyang perut ku ini tanpa aku berkeinginan lagi pada makanan , aku benarnya inginkannya Ya ALLAH. Penuhilah permintaan ku ini….Ampuni aku kerana masih gagal membuktikan lambing cinta ku pada MU dan baginda. Bantulah aku untuk menyempurnakan fitrah ku sebagai hamba dan umat yang kerdil…amen Ya Robb.

0 comments:

Blogger template 'Purple Mania' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP