Saturday, November 8, 2008

ALFU MABRUK!!!!

Ni lah akmal...yang berdiri pakai baju pink...ini time kami outing d KFC....
Jun lalu...sekarang baru November...cam xpercayakan...aperpun, TAHNIAH.

Re-union memang satu majlis yang memupukkan semula ukhuwah bagi pencinta kasih sayang...baru baru ni,akhir bulan Jun, mungkin di tanggal 21 Jun, sekolah yang kami cintai, Al-Hidayah ada membuat Alumni...mulanya aku agak bersedih sebab xdapat join..tiba2, rezeki Allah, aku ditakdirkan pulang ke tanah air dan dapat meraikan bersama majlis ni..
Punyerlah sonok, kami berjumpa kawan2 yang lama dh tak jumpa, dah lama sangat, 6-7 atau mungkin 8-9 tahun xjumpa...masing2 dah membawa haluan sendiri...dah mencipta masa depan sendiri bersama lakaran hidup sendiri...
Kata mereka, Aiman dah kawin...aku pun xpernah tahu..maklumlah, aku jauh dari mereka... ramai yang dah berkeluarga rupanya...tapi batch aku, rasanya baru Aiman dan Huda saja yang dah mendirikan rumah tangga...Alhamdulillah..jodoh mereka dah sampai...moga sampai ke hujung hayat cinta dan kebahagiaan mereka...
Hari ini, aku sajer bukak internet...ternampak fs Akmal...wajahnya yang manis menarik minat aku untuk membuka profilenya...tiba2...Ya Allah, hanya KAU saja yang tahu, betapa terkejutnya aku membaca khabarannya tentang perkahwinannya.Sukar dipercaya...Akmal ni suka main2...mungkin nak bagi GEMPAK jer kot...aku pun terus capai phone n call Akmal. talian langsung tak dapat disambung, biasalah, panggilan antarabangsa, kadang2 memang suka buat hal...aku try call Din, Kimin, Zulfadhli dan Mohd...semua xdapat...aku call Sue.....hmm, dapat pun, tetiba, dia tak angkat..aku tengok jam, baru kul 11 .50 takkan dah tidor....ups, terlupa, di Malaysia sekarang ni pagi...Pukul 4.5o pagi...patutlah Sue tak angkat...ah, tak kira, aku call Tiyah, tak dapat juga...then aku try call Sarah...ha...dapat pun...
Sian sarah, aku kacau dia tidor...dia ckp memang betul Akmal dah kawen...hmm,..nak pengsan rasanya...tiba2 aku sebak...aku cakap kat Sarah, keciknyer ati, dia xgtau aku pun...Sarah cakap, tu baru akad jer...nikah bulan 2...sejuk jugaklah ati ni dengar pujukan Sarah. Then aku suh Sarah bangun tahjud...alang2 aku dh kacau dia pagi2 buta ni...hmm, ntah dia bangun ke idak budak tuh....hehe
Letak je phone, tiba2 aku nangis...sedihnyer...aku tulis status aku di YM yang aku sedih sbb kawan2 dh kawen...tetiba ada adik dpn umah aku, si Ku Mawaddah ni pujuk aku...dia ckp, rezeki masing2...jangan sedih dan Allah lebih tau yang terbaik untuk kita...pantang di pujuk, airmata aku cam makin laju jer turun...haha...biasalah tu kan..Ku terus bagi aku semangat dan kekuatan....Alhamdulillah aku dh okay...Thanks Ku...Actually, aku bukan sedih dorang kawen, best r kan dorg dah kawen, aku cam sedih sebab tengok perubahan kami...dulu hingusan lagi...dok berebut nak panjat tayar yang disusun di tepi pasu bunga kat tadika kami di Tadika Aiman...dan hari ni, dia dah bergelar Puan..tanggungjawab orang dh kawen ni berat ckitkan?...mesti dia dh xdapat nak giler2 ngan kami lagi....tapi, suami dia si Fauzi tu,leh tahan gak spottingnyer.harap dorg still spotting cam dulu...
Erm, lagi 1, aku rasa cam tak best bila xdapat tgok hari bahagia dorg...sedey giler...kenduri Akmal 28 feb..aku habis blajar akhir bulan Januari....nak buat urusan nak tamat blajar lagi..urusan dengan student department lagi...sempat ke nak balik?...final exam pun habis ujung Januari...ayahmama, abang2 dan adik pun nak datang lepak sni dlu...sempat ker?...erm, tahlah, aku akan usahakan gak...tak kira...!!
TO AKMAL DAN FAUZI : SEMOGA HUBUNGAN KORANG SAMPAI KE AKHIR HAYAT KORANG..JANGAN LUPAKAN AKU...SELAMAT MENJADI PASANGAN BAHAGIA DAN SAAAYANG KORANG...DOAKAN AKU JUGAK KEY...
ALFU MABRUK!!!

2 comments:

rizq

time goes on and the feelings stay strong..kenangan lalu sentiasa kekal abadi bersama setiap insan. Hidup ini perlu diteruskan dan bersyukur dengan kehidupan yg kita nikmati sekarang....sentiasa tersenyum antara salah satu petua untuk sentiasa kekal awet muda dan ceria selalu!

aMieNaH riDZwaN @ riDZ

to rizq: thanks bg support...insyaallah blog ini akan ter'update' klo saya xbusy...thanks..

Blogger template 'Purple Mania' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP